HINA/ Daniel KASAP

ODBOR ZA USTAV ‘Ugašeno’ Povjerenstvo za Agrokor

Odbor za Ustav odbio je u utorak SDP-ov prijedlog da saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom. Taj je prijedlog na današnjoj sjednici dobio četiri glasa ‘za’, a sedam ih je bilo ‘protiv’.

“Priznali su svoju pogrešku jer su cijeli prošli tjedan tvrdili da im ne treba odluka i da ono s radom prestaje automatizmom, ali su sada svoj pogrešan stav ipak formalizirali”, rekao je SDP-ov Orsat Miljenić novinarima nakon sjednice.

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav u petak je o budućnosti Povjerenstva za Agrokor raspravljao tri sata. SDP predlaže da se povjerenstvo nastavi baviti s točkama koje se ne tiču same istrage Državnog odvjetništva i financijskih izvješća, dok HDZ smatra da je povjerenstvo prestalo s radom kada je istraga u slučaju Agrokor postala pravomoćna.

U ime predlagatelja SDP-ov Arsen Bauk u petak je predložio da se donese zaključak po kojemu istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom po točki “kvaliteta financijskih izvješća” s obzirom na to da je u ponedjeljak potvrđena pravomoćnost istrage u slučaju Agrokor na toj osnovi, dok bi se po ostalih 10 pitanja i dalje radilo. U ime vladajuće većine HDZ-ov Željko Reiner predložio je zaključak da je istražno povjerenstvo prestalo s radom 20. studenoga 2017. godine s pravomoćnošću istrage.

Komentiraj