HINA/ Daniel KASAP

Odbor za Ustav danas raspravlja o amandmanima za izmjenu Poslovnika

Saborski odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav danas će razmotriti 522 amandmana koji su stigli na prijedlog izmjena saborskog Poslovnika.

Odbor treba odlučiti o svakom od amandmana pristiglih na prijedlog novog saborskog Poslovnika, od kojih su gotovo svi iz oporbe. Ti će se amandmani razmotriti i na plenarnoj sjednici. Saborska rasprava o izmjenama Poslovnika pretvorila se u pravi maraton, a trajala je više od 30 sati.

Iz SDP-a najavljuju kako su spremni odustati od većine amandmana ako vladajući prihvate dva ključna – da stanke po zahtjevima zastupničkih klubova, umjesto između 13 i 14 sati, ostanu u jutarnjem terminu, te da oporba može utjecati na dnevni red kako bi neki oporbeni prijedlozi brže dolazili pred zastupnike.

Mostove primjedbe odnose se na sazivanje tematskih sjdnica Odbora, pomicanja termina stanki i ograničavanja broja replika. Predsjednik Odbora za Ustav Željko Reiner kazao je kako je većina oporbenih amandmana besmislena i služi tome da se sjednica Odbora, kao i glasovanje, rastegne, ali je i najavio mogućnost prihvaćanja nekih.

Hrvatski sabor će, pak, raspravljati o Izvješću o suzbijanju zlouporabe droga u 2016. godini.

Komentiraj