Odbor za medije većinom glasova zatražio smjenu Nadzornog odbora HRT-a

HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Na danas održanoj sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije izglasan je prijedlog smjene četiri od pet članova Nadzornog odbora HRT-a.

Članstva u NO razriješeni su Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović.  Peti član NO predstavnik je HRT-ovih zaposlenika.

Jasen Mesić na početku rasprave poručio kako HDZ nema namjeru štititi bilo kakav kriminal na HRT-u. Dodao je da je Nadzorni odbor HRT-a više puta upozoren na kršenje zakona o HRT-u.

HDZ-ovci navode proceduralne razloge za smjenu Nadzornog odbora, a oporba ističe da se radi samo o traženju izlike za smjenu ljudi koji su upozorili na ozbiljan kriminal i nepravilnosti na HRT-u. Odbor za medije, poručio je Mesić, podržat će sve postupke nadzornih odbora HRT-a koji idu u smjeru otkrivanja nepravilnosti. Govoreći o smjeni NO HRT-a rekao je da će nadležnim tijelima poslati dopis da sve istraže, a da ako treba da će predložiti osnivanje istražnog povjerenstva za HRT.

“Nema argumenata za rušenje NO HRT. Djeluje kao da je nekom jako zasmetao Nadzorni odbor i da ga žele maknuti dva dana prije ljetne stanke Sabora”, izjavio je SDP-ov Bojan Glavašević.

Komentiraj