FaH

ODBOR ZA MEDIJE: Počeli razgovori s kandidatima za Programsko vijeće HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu ujutro počeo je razgovore s kandidatima za pet članova Programskog vijeća HRT-a, njih trideset jednim.

Razgovori s kandidatima nisu zakonska obveza Odbora, ali je uspostavljeni standard i to je korisno, rekao je predsjednik Odbora Jasen Mesić (HDZ).
Sa svakim od  kandidata će se razgovarati pet do deset minuta, što znači da bi sjednica Odbora za medije mogla potrajati nekoliko sati. Dio prijavljenih kandidata
ispričao se, pa neće doći, konkretno novinari Josip Jović i Darko Markušić, poduzetnica i aktivistica Željka Markić, sveučilišna profesorica Tena Perišin.

Povjesničar Ivica Lučić, kritičar, esejist, bivši ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža Vlaho Bogišić, bivša ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva Vlatka Lemić, sveučilišni profesori Gordan Črpić i Đorđe Obradović, novinari Tomislav Radić, Milivoj Pašiček, Silva Celebrini, voditelj Trpimir Vicković, neki su od kandidata koji su se javili na javni poziv što ga je raspisao saborski Odbor.

Listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete Odbor za medije će proslijediti Hrvatskom saboru koji će pojedinačno glasovati o svim predloženicima.
Programsko vijeće HRT-a ima 11 članova, od kojih devet bira i razrješuje Sabor, dvoje su zaposlenici HRT-a. U listopadu prošle godine četverodišnji mandati istekli su Josipu Jeliću, Sanji Ravlić, Zoranu Šangutu, Bruni Kragiću i Arsenu Oremoviću, pa se sada traži pet novih članova.

Komentiraj