ODBILI SU SVJEDOČITI: Uskok ispitao supruga i sestre Josipe Rimac

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sutra će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane. Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku.

Kako neslužbeno doznaje N1, dosad je ispitan dio obitelji Josipe Rimac, suprug i dvije sestre.

Obrana je za oca Josipe Rimac tražila da ga se ne ispituje u Zagrebu zbog njegove poodmakle dobi. Svi su koristili pravnu blagodat nesvjedočenja, odnosno u cijelosti su odbili dati iskaz s obzirom da su s Rimac u obiteljskom i rodbinskom odnosu.

Ispitano je još najmanje troje svjedoka, no među njima zasad još uvijek nije i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Među brojnim svjedocima predložena je i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer na prijedlog Uskoka odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Rimac, bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica u Ministarstvu uprave, krajem svibnja uhićena je zbog sumnje da je pokušavala pogodovati investitorima oko vjetroelektrane Krš-Pađene. Rimac je ubrzo nakon uhićenja razriješena s mjesta državne tajnice i izbačena iz HDZ-a.

Komentiraj