Odbijene ponude Burnleyja – Mislav Oršić ostaje u Dinamu!

Aktualni prvak države i trenutni lider HT Prve lige Dinamo, danas je objavio dugo iščekivanu vijest – Mislav Oršić ostaje s ‘Plavima’.

Još od početka zimske pauze domaći i europski mediji dosta su pisali o Oršiću i njegovim potencijalnim novim destinacijama, a uskoro se u Engleskoj ‘pročulo’ i za izraziti interes Burnleyja.

Premierligaš je prema tvrdnjama tamošnjih medija već sve dogovorio s igračem, a cifra koja se spominjala kao odšteta bila je od 7 do 8 milijuna funti. Posljednjih dana u Engleskoj je među navijačima ‘Claretsa’ vladala euforija zbog ‘gotovog’ posla s Dinamom, a mediji su cijelo vrijeme zaključivanje posla predstavljali kao pitanje trenutka.

U međuvremenu, u Hrvatskoj je trajao pokret među najzagriženijim navijačima kluba koji su transparentima i bakljadama poručivali Oršiću da ostane s klubom.

‘Plavi’ su sve priče i nagađanja okončali današnjom objavom na službenom Facebook kanalu, poručivši uz prigodan video da 29-godišnjak “ide s Dinamom po obranu naslova prvaka”.

Rođeni Zagrepčanin svoje je prve nogometne korake napravio u NK Trešnjevka, te u ranim počecima karijere nakon epizode u Kustošiji igrao i futsal prije nego što je 2008. prešao u zaprešićki Inter u kojem je skupio prve prvoligaške minute. Iz Zaprešića se Oršić kratko uputio u Speziju, a zatim 2014. vratio u Hrvatsku ‘pod okrilje’ Rijeke (za koju nije upisao nijedan nastup) iz koje je prvo bio poslan na posudbu u Celje, poslije i u Južnu Koreju – u kojoj će postati jedan od najboljih igrača u Aziji i tamošnjim elitnim kontinentalnim klupskim natjecanjima.

Nakon povratka u Hrvatsku, u redovima Dinama je konstantno pokazivao i dokazivao da je kvaliteta više u hrvatskom prvoligaškom društvu, a najzvjezdanije trenutke doživio je u europskim natjecanjima, posebno se istaknuvši ‘solo rušenjem’ Tottenhama kojem je zabio ‘hat-trick’.

 

Komentiraj