[quote_box_center]

  • Savezni sud u Švicarskoj odbio je žalbu hrvatskog nogometaša Josipa Šimunuća
  • Riječ je o žalbi na presudu Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lausanni
  • Šimunić je 2014. godine na stadionu Maksimir poveo navijanje ‘Za dom’ nakon kojeg su navijači odgovorili sa “spremni”.

[/quote_box_center]

Savezni sud u Švicarskoj odbio je žalbu hrvatskog nogometaša Josipa Šimunuća koji se žalio na presudu Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lausanni, objavili su švicarski mediji.

Švicarski sud potvrdio kaznu Josipu Šimuniću
Švicarski sud potvrdio kaznu Josipu Šimuniću

Savezni sud je tako potvrdio Šimuniću kaznu od 10 utakmica zabrane igranja za hrvatsku reprezentaciju i 30.000 švicarskih franaka. Šimunić je kažnjen jer je nakon slavlja ‘vatrenih’ protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. godine na stadionu Maksimir poveo navijanje ‘Za dom’ nakon kojeg su navijači odgovorili sa “spremni”.

Žalio se na odluku FIFE

Šimunić se na odluku Fife žalio CAS-u, no Sportski arbitražni sud je potvrdio kaznu krovne nogometne organizacije. Bivši branič HSV-a, Herthe, Hoffenheima i zagrebačkog Dinama zatim je predao žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj jer je CAS Fifin sud i u ingerenciji je švicarskog pravnog poretka.

“Predao sam novu žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj, ići ću čak i na Europski sud za ljudska prava u Strasbourg bude li potrebno,” kazao je Šimunić prije početka suđenja.

Komentiraj