Patrik Macek/PIXSELL

ODBIJENA TUŽBA Upravni sud potvrdio odluku Povjerenstva da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa

Zagrebački Upravni sud odbio je tužbu bivšeg predsjednika Hrvatske demokratske stranke Tomislava Karamarka, kojom je traži poništenje odluke Povjerenstva za sukob interesa da je kao potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa zbog poslovnih odnosa tvrtke Drimia, u vlasništvu njegove supruge Ane Karamarko, s MOL-ovim lobistom Josipom Petrovićem, o čemu je Nacional ekskluzivno pisao.

Na odluku zagrebačkog Upravnog suda Tomislav Karamarko se može žaliti Visokom upravnom sudu, javlja Novi list.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 15. je lipnja donijelo odluku da je Karamarko u sukobu interesa jer njegovi privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost u obavljanju javne dužnosti, kao i da zbog potencijalnog sukoba interesa ne može sudjelovati u procesima donošenja odluka vezanim uz arbitražne postupke koji se vode između Hrvatske i MOL-a, kao niti u donošenju odluka koje se odnose na Inu.

“Iznošenjem osobnih stavova i prijedloga kojima se zalagao za povlačenje Hrvatske iz arbitražnih postupaka koji se vode između Hrvatske i MOL-a, osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 5. svibnja 2016. godine, između predstavnika Domoljubne koalicije i Mosta, dužnosnik Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa”, stajalo je u odluci Povjerenstva.

Komentiraj