Suđenje Davidu Komšiću za ubojstvo Kristine Krapljan započet će 1. veljače, nakon što je Državno odvjetništvo odbilo nagodbu Komšiću. Suđenje će biti otvoreno za javnost.

“Predložio sam Državnom odvjetništvu sporazum o priznanju i kazni, ali oni su to odbili. Odbijanje su obrazložili tvrdnjom da javnost traži više od nagodbe”, rekao je za portal Index Komšićev odvjetnik Veljko Miljević. Nagodbom bi Komšić odmah dobio nešto nižu kaznu u zamjenu za potpuno priznanje, ali DORH na to nije htio pristati.

Osim početka suđenja, zakazano je i još osam ročišta. Županijski sud 20. listopada potvrdio je optužnicu za teško ubojstvo 20-godišnjem Davidu Komšiću kojega tužiteljstvo tereti da je u veljači ove godine iz ljubomore ubio svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan, sa 70 ubodnih i petnaestak reznih rana po glavi i tijelu.

Uoptužnici podignutoj u lipnju ove godine stoji da je Komšić 22. veljače oko 21.30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalni način, usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”, objavio je DORH.

Komentiraj