Odbijena molba R. Kellyja da se zbog koronavirusa brani sa slobode

Sutkinja je odbila zahtjev R. Kellyja da ga se pusti na slobodu zbog straha od zaraze koronavirusom smatrajući kako pjevač nije u prevelikom riziku od zaraze već da on može biti ugroza za zajednicu, naročito za svjedoke. Kellyjevi odvjetnici, koji se pripremaju za njegovo suđenje u Chicagu temeljem optužbi za reketiranje, seksualnu trgovinu i druge seksualne zločine, tražili su krajem ožujka njegovo puštanje na slobodu  zbog rizika od zaraze koronavirusom.

Obrazlažući odluku o odbijanju molbe sutkinja Ann M. Donnelly navela je kako suosjeća s njegovom razumljivom napetošću zbog virusa COVID-19 ali dodajući kako nije iznio valjane razloge za svoje privremeno puštanje na slobodu. Sutkinja je rekla kako u zatvoru u Chicagu u kojem se Kelly trenutno nalazi nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom te da je on sa svoje 53 godine još uvijek 12 godina mlađi od grupe zatvorenika koji spadaju u rizičnu skupinu.

Uz to je dodala da je Kelly trenutno u pritvoru zbog rizika od njegovog bijega te prijetnje svjedocima. Suđenje R. Kellyju početi će 7. srpnja a on je već rekao da se ne osjeća krivim.

Komentiraj