ODBIJEN ZAHTJEV Kapetan Dragan ostaje u zatvoru

Miranda Cikotic/PIXSELL

Varaždinski Županijski sud odbio je u četvrtak prijedlog Centra za dijagnostiku u Zagrebu za uvjetni otpust zatvorenika Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan, prenosi Dnevnik.hr.

Vasiljković je 16. kolovoza ove godine upućen na izdržavanje kazne za ratni zločin. 29. kolovoza prepraćen je u Centar za dijagnostiku u Zagrebu na izdržavanje kazne iz istražnog zatvora Zatvora u Splitu. Očekivani istek kazne je 28. ožujka 2020.

Jučer je održana sjednica vijeća za uvjetni otpust na kojoj je utvrđeno da prijedlog za uvjetni otpust nije osnovan.

“Vijeće zaključuje da je zatvorenik Dragan Vasiljković tek nedavno započeo izdržavati kaznu zatvora pojedinačnim programom izvršavanja kazne zatvora 3. listopada 2018. Točno je da iz izvješća Centra za dijagnostiku i Kaznionice u Lepoglavi proizlazi da je zatvorenik urednog ponašanja, ali treba uzeti u obzir da se radi o kratkom vremenu koje je proveo na izdržavanju kazne pa se ne može zaključiti kako će zatvorenik funkcionirati, jer do sada nije ocijenjen te nema podataka vezano za provođenje pojedinačnog programa izvršavanja kazne. Nadalje, iz izvješća Centra za dijagnostiku proizlazi da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela, a kaznu smatra nezasluženom, što ukazuje da svrha kažnjavanja nije ostvarena. Zatvorenik je nekritičan te nije došlo do promjene njegovog ponašanja nakon počinjenog kaznenog djela”, stoji u obrazloženju.

Komentiraj