facebook

ODBAČENE MANDARINE: Ministar Tolušić obećao istražiti što se točno dogodilo

Ana Musa, nezavisna vijećnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Pločama, te ekološka ativistica i čelnica Udruge Lijepa naša poslala je fotografiju odbačenih mandarina u okolici Opuzena ministaru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću. Nakon što je dobio fotografiju, Tolušić je obećao da će istražiti što se točno dogodilo, piše N1.

Na društvenim mrežama kruži fotografija za koju se navodi da je snimljena u Opuzenu i da predstavlja odbačene mandarine. Zasada se ne zna radi li se o plodu koji je propao zbog nametnika, višku ili o pokušaju proizvođača da zadrže cijenu tog voća na većoj razini. Ana Musa pretpostavlja da se radi o ovome trećem: ‘Zašto onda ovo neprocjenjivo domaće blago, nezagađeno, zdravo, zbog nemogućnosti plasmana na domaćem ili izvoznom tržištu, zbog neorganiziranog otkupa i apsolutnog nerazumijevanja prema proizvođačima mora završiti u smeću… ‘, pita se Musa.

Bila je iznenađena velikim interesom za fotografije. ‘Nevjerojatno koliko se emocija slilo oko fotografije odbačenih mandarina. Mislila sam da je nemoguće dostići nivo rasprave oko članka koji sam početkom travnja napisala o Monsantu, kada se taj članak podijelio 387 puta. Međutim, mandarine su apsolutni pobjednik jer je fotografija (do ovog momenta)podijeljena čak 658 puta…Nije za vjerovati, ali ministar mi je odgovorio nakon nekoliko minuta u FB poruci. Zahvalio je na informaciji i obvezao se da će provjeriti što je ovo’, napisala je Musa.

Komentiraj