Odabrana je glumica koja će utjeloviti Whitney Houston u biografskom filmu

Nakon potrage po cijelom svijetu konačno je odabrana glumica koja će utjeloviti pjevačicu Whitney Houston u biografskom filmu „I Wanna Dance with Somebody“. Radi se o britanskoj glumici Naomi Ackie koja je postala zapažena ulogom u filmu „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera“. Film će režirati Stella Meghie na temelju scenarija koji je napisao Anthony McCarten, isti onaj koji je napisao scenarij za film „Bohemian Rhapsody“, biografski film o grupi Queen.
„Potrošili smo veći dio protekle godine u potrazi za glumicom koja će utjeloviti Whitney Houston. Naomi Ackie impresionirala nas je u svakom dijelu tog procesa. Bila sam dirnuta njezinom sposobnošću da istakne pojavu na pozornici ove svjetske ikone istovremeno unoseći humanost u njen unutrašnji život“, izjavila je redateljica Stella Meghie.
Whitney Houston tijekom svoje karijere osvojila je šest nagrada Grammy, prodala je više od 200 milijuna ploča diljem svijeta, a najpoznatija je po svojim hitovima “Saving All My Love for You”, “How Will I Know” i “I Wanna Dance With Somebody”. Okušala se i kao glumica i to 1992. godine u hit filmu „Tjelohranitelj“ za koji je otpjevala i šest pjesama uključujući i veliki hit “I Will Always Love You”. Umrla je 2012. u 48. godini.
Pat Houston, bivša menadžerica Whitney Houston, ujedno njena šogorica te ravnateljica zaklade Whitney Houston biti će jedna od producentica filma. Time je potvrđeno da će se u filmu koristiti originalne pjesme koje je otpjevala Whitney Houston. Glazbeni producent Clive Davies, koji će također biti jedan opd producenata filma, izjavio je kako su ga prošli trnci kada je vidio testne snimke Naomi Ackie ali s obzirom da je glas Whitney Houston bio jedinstven tako će se njezin glas koristiti u scenama pjevanja u filmu, a ne onaj Naomi Ackie. On smatra da nema boljeg odabira od Naomi Ackie za ovu ulogu.

Osim u filmu „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera“, 28-godišnju Naomi Ackie moglo se vidjeti u jednoj epizodi serije Stevea McQueena „Mala sjekira“ koja se trenutno prikazuje na HBO Adria te u seriji „The End of the F***ing World“. Film „I Wanna Dance with Somebody“ trebao bi doći u kina u studenome 2022. godine.

Komentiraj