Od sutra užim središtem Zagreba ponovno voze tramvaji

Tramvajski promet užim središtem Zagreba, koji je znog potresa bio prekinut, ponovno se uspostavlja od četvrtka, 2. srpnja, priopćio je u srijedu ZET.

Tramvaji će tako od sutra ponovno prometovati Jurišićevom i Praškom ulicom, Ilicom te Trgom bana Josipa Jelačića. Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka, 2. srpnja se vraćaju na svoje uobičajene trase.

U promet se, najavio je ZET, vraća i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).

U tijeku su još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija. Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje.

“Ovom prilikom još jednom pozivamo putnike da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, a ZET će, kao i do sada, dezinficirati vozila tri puta na dan te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom”, poručuju iz ZET-a.

Komentiraj