Ukida se mostarina na Krčkom mostu; Boras Mandić: ‘Pobijedio je zdrav razum’

Od sljedećeg tjedna će Krčki most biti besplatan za domaće i strane goste koji dolaze na otok, javlja lokalni portal Torpedo Media.

Među prvima je tu informaciju objavio i zamjenik župana Marko Boras Mandić na Facebook stranici Ista prava želim.

“Pa ….. ne znam što bi napisao. Ali izgleda da smo uspjeli #Krčki most . Naravno vjerovati ću tek onda kad vidim da #naplata kućica više nema”, napisao je Marko Boras Mandić na spomenutoj Facebook stranici.

I ministar prometa Oleg Butković ranije je više puta naglašavao kako je sklon ukidanju mostarine, ali do sada to nije uspio realizirati.

U izjavi za Nacional.hr Boras Mandić naglasio je da se samo čeka službeni datum ukidanja naplate. “Ovo je pobjeda svih, nas iz Unije Kvarnera koji smo pokrenuli inicijativu, građanske inicijative ‘Ista prava želim’ koja je u akciji  prikupila 15.000 potpisa građana Hrvatske koji su jasno poručili da se naplata mosta mora ukinuti. Usto, pobjeda je ovo i turističkih djelatnika i ugostitelja otoka Krka koji su bili zakinuti i tek će sada biti u ravnopravnoj tržišnoj utakmici s drugima.”, rekao je Boras Mandić. Podsjetio je da je Krčki most jedini most u Hrvatskoj pod naplatom i ukinuti naplatu mostarine potez je koji  napokon potvrđuje da su svi građani Hrvatske ravnopravni. “Pobijedio je zdravi razum, u resornom Ministarstvu poslušali su nas i prihvatili argumente, sam ministar najavio je da će mostarina biti ukinuta”.

Goran Kovacic/PIXSELL

 

 

Pa ….. ne znam što bi napisao. Ali izgleda da smo uspjeli 🇭🇷🇭🇷#Krčki most . Naravno vjerovati ću tek onda kad vidim da #naplata kućica više nema 🚧🚧Marko Boras Mandić

Posted by Ista prava želim on Monday, May 18, 2020

Komentiraj