HINA/ Tanjug/ Dimitrije Goll

‘Od posjeta Hrvatskoj ne očekujem čuda, ali razgovori će biti ljekoviti”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak je komentira svoj skorašnji dolazak u Zagreb.

“Idem u Hrvatsku. Ne očekujem čuda, ali siguran sam da će razgovori biti ljekoviti”, rekao je Vučić, kako prenosi RTS. Vučić je siguran kako će s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarvić imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu da se Vlada i predsjednica ne slažu oko njegovog posjeta, kaže kako ne razumije potpuno argumente kako nije vrijeme za posjetu, ali ih prihvaća.

“Ako Hrvatska, bez obzira na poziv predsjednice, želi reć da nisam dobrodošao – hvala, ako ne žele razgovarati – hvala. Ne pada mi na pamet poilaziti bilo kome, dodvoravati se. Ja štitim interese Srbije”, poručio je.

Vučič je kazao i kako je uvjeren da su odnosi sa Hrvatskom bolji. “Imamo bolje odnose, probleme rješavamo na racionalan način. Mislim da to mora biti odgovor obje strane. Mislim da su razgovori poterbni kada imamo probleme, kada se oni vide. I zato baš želim ići u Hrvatsku, boriti se za mir i stabilnost”, poručio je srbijanski predsjednik.

Kako naglašava, želi se boriti da građani Srbije imaju bolju budućnost, da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, a izrazio je i spremnost da pomogne Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare svoja prva.

“Bit ćemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme. Ne želimo bježati ni od jedne teme – od nestalih do rjašavanja imovinskih prava Srba, prava na mirovine, do toga da u pojedinim selima gdje žive Srbi nema struje. Ali, želimo pomoći i hrvatskoj zajednici”, zaključio je Vučić.

Komentiraj