Od ponoći vrijede strože mjere: zatvoreni kafići, zabranjene svadbe…

Na snagu su u ponoć stupile strože mjere u borbi protiv pandemije Covida.

Do 21. prosinca, a možda i dulje, zatvoreni su kafići, restorani, teretane, ograničen je broj vjernika u crkvama.

Prekidaju se sva sportska natjecanja i treninzi, osim za sportaše prve, druge i treće kategorije u pojedinačnim sportovima te za seniorske ekipe u najvišem stupnju momčadskih natjecanja.

Zabranjuju se svadbe, na javnim okupljanjima moći će biti najviše 25, a na privatnim 10 osoba. Javni prijevoz ograničava se na 40 posto kapaciteta.

“Novim je mjerama cilj zaštititi zdravlje, spasiti ljudske živote i smanjiti opterećenost zdravstvenog sustava. Da bismo u tome uspjeli, moramo učiniti sve da zaštitimo najugroženije među nama i zato moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa. Danas znamo da u prosjeku jedna od 58 zaraženih osoba i jedna od 9 hospitaliziranih, nažalost, premine. Nove mjere bit će na snazi do 21. prosinca, a možda i dulje, ako dotad ne uspijemo preokrenuti sadašnji trend”, poručio je premijer Andrej Plenković.

Prema jučerašnjim podacima u Hrvatskoj je zabilježeno više od 4 tisuće novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je još 48 osoba. Prema broju zaraženih na sto tisuća stanovnika – naša je zemlja četvrta u Europskoj uniji.

Evo svih pravila novih strogih mjera koje stupaju na snagu u ponoć

Komentiraj