Od ponedjeljka Povjerenstvo za sukob interesa više ne ‘postoji’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatski sabor danas ipak neće birati ‘novo’ Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, nego će to, po svoj prilici, učiniti idućeg petka, 16. veljače, a sadašnjem Povjerenstvu mandat istječe u nedjelju, 11. veljače.

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanje Ante Sanader sazvao je za danas ujutro sjednicu Odbora na kojoj se treba utvrditi jedinstvena završna lista za izbor predsjednika i četiri člana Povjerenstva.

Odbor će tu listu poslati Saboru koji bi je, neslužbeno se doznaje, u dnevni red trebao uvrstiti u srijedu, raspraviti u četvrtak, a o samom Povjerenstvu glasovati u idući petak. To znači da to tijelo slijedeći tjedan neće “postojati”, jer zakon ne predviđa produženje mandata sadašnjem do izbora novog Povjerenstva.

Predsjednika i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Hrvatski sabor bira tajnim glasovanjem, a uvjet je da dobiju većinu glasova svih zastupnika, dakle 76 glasova. Biraju se na pet godina, a na svoju dužnost mogu biti izabrani najviše dva puta.

Komentiraj