Od petka do ponedjeljka u Zagrebu posebna regulacija prometa

hina

Od petka 25. do ponedjeljka 28. svibnja na području Zagreba održat će se više događanja u sklopu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, zbog čega će se uspostaviti posebna regulacija prometa.

– od petka 25.5.2018. od 13 sati do nedjelje 27.5.2018. do 24 sata zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje svih vozila i za promet se zatvara Aleja Matije Ljubeka na dijelu od Ulice Hrgovići do Ulice Hrvatskog sokola.

– u subotu 26.5.2018. od 9.30 do 10 sati za promet će se povremeno zatvarati Trg NŠ Zrinskog – Praška – Teslina – Preradovićev trg – Margaretska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića radi kretanja orkestra OS RH; u srijedu 23.5.2018. i petak 25.5.2018. od 9 do 13 sati, zbog održavanja priprema, bit će zabranjeno parkiranje i povremeno obustavljen promet u Kuševićevoj ulici, Ćirilometodskoj ulici sjevernije od Kuševićeve ulice, Matoševoj ulici i na Trgu svetog Marka;

– u subotu 26.5.2018. od 8 do 15 sati za promet se povremeno zatvaraju Ćirilometodska, Kuševićeva, Freudenreichova, Matoševa, Trg svetog Marka, Kamenita, Habdelićeva. Opatička, Radićeva, Trg bana Josipa Jelačića, Bakačeva i Kaptol radi kretanja kolone HV-a;

– u subotu 26.5.2018. od 8 do 15 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a u Ulici Hrgovići, doin Petra Šimića i Ulici Jarun, u zoni crkve Svete Mati Slobode;

– u ponedjeljak 28.5.2018. od 8 do 16 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim vozila MORH-a i HV-a na parkiralištima na istočnoj strani Trga Stjepana Radića, od zgrade Gradskog poglavarstva do KD Vatroslav Lisinski i na parkiralištu s istočne strane Zagrebačkog velesajma.

Vozačima policija preporučuje da u subotu u vrijeme održavanja događanja izbjegavaju odlazak prema užem centru Zagreba i Gornjem gradu te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati kolona pješaka.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istokzapad su: Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva; Jagićeva – Kršnjavoga – Žerjavićeva – Trenkova – Hatzova.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever – jug su: Mesnička – Streljačka – Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska; Gupčeva zvijezda – Medveščak – Ribnjak – Palmotićeva.

“Molimo sve vozače i vlasnike da pravovremeno uklone svoja vozila s mjesta gdje to neće biti privremeno dopušteno zbog osiguranja događanja. Također, molimo sve građane i sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju te upute policijskih službenika i pripadnika Vojne policije na osiguranju”, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner