– Nakon eksplozije plina u Varaždinskim toplicama u utorak teškim ozljedama podlegla je i 78-godišnja žena, a u toj je nesreći jučer smrtno stradao 53-godišnji muškarac koji je ranije bio javio policiji da je u stanu u Ulici braće Radić pustio plin.

U detonaciji je ozlijeđen i 29-godišnji policijski službenik.

Dojavu 53-godišnjeg muškarca varaždinska je policija zaprimila u ponedjeljak 7. studenog, u 16.43 sati. Na mjesto događaja došle su i službe za distribuciju plina i struje te vatrogasci, policija je osigurala i zatvorila Ulicu braće Radić i Ludbrešku ulicu te je, zbog pojačanog mirisa plina, zatvoren ventil na vanjskom dijelu zgrade.

U trenutku zatvaranja plina, oko 17.20 sati, čula se eksplozija u djelu stambene zgrade, a uslijed detonacije ozlijeđen je i 29-godišnji policijski službenik.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice iz ruševina su izvadili dvije žene od 78 i 85 godina i jednog muškarca od 64 godine koji su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć, no, od zadobivenih ozljeda danas je preminula 78-godišnja žena.

Policija je u kući pronašla truplo muškarca,  za kojeg sumnja da je 53-godišnjak koji je im je i dojavio puštanje plina.

Ulica braće Radić u Varaždinskim Toplicama i dalje je zatvorena za sav promet, a policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” nastavljaju s očevidom kako bi utvrdili okolnosti tog kaznenog djela.

Komentiraj