Od Ministarstva kulture ni kune za Operu b.b.

Opera b.b.

Opera b.b. 18. srpnja u atriju galerije Klovićevi dvori premijerno će izvesti operu “Betly” Gaetana Donizettija. U predstavi uz orkestar i zbor sudjeluje velik broj izvođača svih generacija, a u ulozi Betly nastupit će sopranistica Lidija Horvat Dunjko, kao Daniele Siniša Galović, u ulozi Maxa je Ronald Braus, a sobarice Nada Abrus. Predstavom će dirigirati maestro Vladimir Kranjčević koji ove godine obilježava 80. rođendan i ovo će mu biti posljednja premijera.

“Odlučio sam se za ovu operu zato što nikada nije izvedena kod nas, što me vrlo čudi jer je riječ o divnoj glazbi”, kazao je operni pjevač Ronald Braus, osnivač Opere b.b., jedine organizacije u Hrvatskoj koja se bavi izvođenjem komornih opera.

“Profilirali smo se s komornom operom, uvijek izvodimo zanimljive naslove i one koji se rijetko ili uopće kod nas ne izvode. Dobro surađujemo s Gradom Zagrebom i još nekim lokalnim samoupravama, ali nažalost, nakon deset godina rada, ove godine od Ministarstva kulture nismo dobili ni kune. Ali neće nas to obeshrabriti, iako je žalosno što Ministarstvo nije prepoznalo rad i trud, a osobito specifičnost ovog posla”, kazao je Braus koji nakon ljetne stanke najavljuje nove izvedbe “Betly” po Hrvatskoj.

Komentiraj