FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Od danas skuplji parking u Zagrebu

Nakon osam godina u Zagrebu od danas ponovno rastu cijena parkiranja i javnih garaža i to od 33 do 100 posto, ovisno o zoni, javlja RTL.

Građani poskupljenjem, očekivano nisu zadovoljni, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da je poskupljenje potrebno kako bi se smanjile gužve i natjeralo ljude na korištenje javnog prijevoza.

HINA/ Edvard ŠUŠAK

Poskupljenje će najviše osjetiti oni koji se parkiraju u prvoj zoni. Umjesto 6, sat vremena parkinga, od sada će plaćati 12 kuna. U drugoj zoni cijena raste sa dvije na pet kuna, a u trećoj s kunu i pol na dvije.

Cijena dnevnih, komercijalnih i povlaštenih parkirališnih karata ostaje ista, no vrijeme naplate u prvoj zoni produljuje se s 21 na 22 sata. Umjesto dosadašnjih pet kuna, sat vremena parkinga u javnim garažama sada će biti 10 kuna, a u onima gdje je parking bio 4, cijena raste na 6 kuna.

Cijena parkinga u Zagrebu padala je čak osam godina. No bitno je kada točno. Prvo pojeftinjenje 2010. bilo je prije predsjedničkih izbora na kojima se Bandić kandidirao. Potom su odmah došli i loklani izbori, ali i novo smanjenje. Cijene po istoj formuli padaju prije lokalnih izbora 2013., ali i prije parlamentarnih izbora dvije godine kasnije.

Komentiraj