Od danas je dozvoljena upotreba pirotehnike, a već je ozlijeđeno 3 djece

Od danas je dopuštena uporaba pirotehnike prvog i drugog stupnja. Policija je pozvala roditelje na veći oprez. Poručuju da ako se dijete teže ozlijedi, osim novčanih kazni, roditeljima prijeti i zatvor.

Iako je uporaba pirotehnike dopuštena od danas, već neko vrijeme odjekuku petarde, a Tomislav Vukoja iz Ravnateljstva policije za Dnevnik.hr kazao je da su zabilježen i prve ozljede.

“Jedno dijete teško ozlijeđeno i dvoje lakše. Ima na nekim mjestima materijalne štete zato što se petarde ubacuju tamo gdje se ne bi smjele – i u koševe za smeće i u poštanske sandučiće i, nažalost, u parkirne automate”, rekao je i podsjetio da je nepoznati počinitelj na Badnjak na zagrebačkoj Trešnjevci došao do kioska i ubacio zapaljeno pirotehničko sredstvo dok je 45-godišnja zaposlenica bila unutra. Srećom, žena se brzo snašla i izbacila sredstvo izvan kioska čime je pridonijela da ne nastane veća materijalna šteta, a sebe pri tome nije dovela u opasnost, odnosno nije se ozlijedila.

Isti dan u Puli jedan je pijani 34-godišnjak bacio pirotehničko sredstvo kategorije F2 koje je eksplodiralo nedaleko od 61-godišnjeg pješaka. Protiv njega će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Komentiraj