Sjećate se plave haljine? Od afere Billa Clintona s Monicom Lewinsky prošle su 24 godine

Dana 26. siječnja 1998. godine američki predsjednik Bill Clinton izrekao je poznate riječi: “Nisam imao spolne odnose s tom ženom”. Izjavio je to na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, stojeći uz svoju suprugu Hillary Clinton. Ona ga je podržavala za vrijeme skandala, a samo dan kasnije izjavila je za NBC da je sve to velika desničarska urota protiv njenog supruga, koja je navodno trajala od kada je najavio kandidaturu za predsjednika.

Kasnije je Clinton svjedočeći pred velikom porotom priznao da je bio u nepriličnom fizičkom odnosu s Monicom Lewinsky i da izjava koju je ranije dao nije bila prikladna.

Monica Lewinsky, najpoznatija ljubavnica 20. stoljeća, prije tri godine je opet bila u centru pažnje kada je u dokumentarnom serijalu ‘The Clinton Affair’, televizijske mreže A&E, otkrila što se događalo u Bijeloj kući dok je tamo radila kao 22-godišnja pripravnica. Otkrila je, između ostalog, kako joj je Bill Clinton poklonio iglu za šešir i knjigu “Vlati trave”. Nakon toga otišli su u kupaonicu Ovalnog ureda.

Komentiraj