Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar pozvao je zainteresirane za subvencionirane stambene kredite za mlade da počnu tražiti stanove, skupljati dokumentaciju i pribavljati građevinske dozvole ako su se odlučili za gradnju kuće, kako bi bili spremni za natječaj koji će se raspisati 3. rujna, piše HRT.

“Na prošlom natječaju su svi imali dobru dokumentaciju i svi koji su se javili su dobili subvencije. Projekt se pokazao izuzetno dobar i kvalitetan”, rekao je Štromar u ponedjeljak za HRT dodajući kako je u planu da se i u sljedeće tri godine mladima omogući da dobiju subvenciju za kredit.

Ministar je kazao da će natječaj biti otvoren barem 5 dana i svi koji se prijave će dobiti kredit ukoliko imaju svu potrebnu dokumentaciju. Dodao je da je ovo poticajna mjera za mlade ljude mlađe od 45 godina koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a ovom mjerom će to moći napraviti.

Štromar je kazao i kako je subvencioniranje dogovoreno s 12 banaka, kamate će biti 3,12-3,75%, a popis banak se nalazi na internetskim stranicama ministarstva graditeljstva.

Komentiraj