Grad Beč

Od 28. do 30. studenog u Gradu Zagrebu se održavaju ‘Dani Beča’

Od 28. do 30. studenog u Gradu Zagrebu održavaju se ‘Dani Beča’ uz bogati popratni program.

Riječ je o manifestaciji koja će u Zagreb donijeti dašak bečkog ‘adventskog flera’, ali i inovativne gradske projekte zbog kojih je Beč ove godine već osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Glavni grad Austrije ne krije tajnu svog uspjeha, jer mu je međunarodna razmjena iskustava vrlo važna. Grad Beč već treći put dolazi u glavni grad Hrvatske gdje će sa Zagrebom nastaviti postojeći konstruktivni dijalog.

Otvorenje ‘Dana Beča’ na Trgu bana Jelačića 28. studenog u 19 sati odvijat će se u božićnom raspoloženju uz glazbeno iznenađenje. Pozvani su svi, a prihod od prodaje napitaka bit će udvostručen i doniran u dobrotvorne svrhe.

Središnji dio ‘Dana Beča’ dvodnevna je konferencija na kojoj će stručnjaci obaju gradova raspravljati o inovativnim projektima na teme zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja.

Prvi dan konferencije u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na Zrinjevcu govorit će se o temama kao što su planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start-upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Bečki i zagrebački stručnjaci razmijenit će svoj know-how na izlaganjima i raspravama te u radnim grupama.

Na drugom danu konferencije bečki i zagrebački stručnjaci osvrnut će se na teme kao što su PR-mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. I drugi dio konferencije ‘Inovativni gradovi’ održava se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a ulaz na oba konferencijska dana je slobodan.

Prijave na dvodnevnu konferenciju – danibeca.paideia-events.com

Večer kojom će se zatvoriti ‘Dani Beča’ proteći će u znaku dodjele nagrada Red Carpet Award. Na večeri za pozvane goste bit će predstavljeni radovi mladih hrvatskih umjetnika koje je 2017. godine nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča.

Komentiraj