Od početka 2017. godine Siščani će usluge odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada plaćati osam posto manje u odnosu na prošlu godinu, a niža cijenu usluga omogućena je poreznom reformom, odnosno smanjenjem PDV-a s 25 na 13 posto, ali i dobrim stanjem u gradskom trgovačkom društvu, priopćila je u ponedjeljak  direktorica Gospodarenja otpadom Siska Sandra Divjakinja.

Naime, u odnosu na isto razdoblje od prije tri godine, Gospodarenje otpadom je uspješno financijski konsolidirano i restrukturirano, pa je poslovanje stabilno i bez dubioza. Zbog toga će, kako je napomenula direktorica Divjakinja, smanjenje PDV-a u cjelosti biti pretočeno u nižu cijenu odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada, što će Siščani osjetiti već prvim uplatnicama za ovu godinu.

Tako će, odlukom sisačke gradonačelnice  Kristine Ikić Baniček, cijena odvoza otpada za domaćinstva koja imaju zaduženu posudu od 120 litara, umjesto dosadašnjih 50,99 kuna, od 1. siječnja iznositi 46,85 kuna, dok će korisnici poslovnih prostora, koji imaju zadužene posude od 240 litara, umjesto dosadašnjih 58,95, sada plaćati cijenu od 54,17 kuna.

Komentiraj