Dino Stanin/PIXSELL

Ocu koji je bacio djecu s balkona produljen pritvor dva mjeseca

Danas je na Županijskom sudu u Zadru održano ročište za produljenje istražnog zatvora 54-godišnjaku koji je krajem veljače s balkona obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero djece.

Županijski sud u Zadru produljio mu je istražni zatvor na još dva mjeseca.

Osumnjičenik se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom. Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga dva i pol mjeseca nakon zloćina. Na sudu se neće moći braniti neubrojivošću.

Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, među kojima je i supruga osumnjičenog. Presudnu ulogu, objasnio je jučer Berović, imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. “Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, rekao je glasnogovornik Županijskog Državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović.

54-godišnji muškarac krajem veljače s prvog je kata obiteljske kuće u Pagu, bacio svoje četvero djece. Bacio ih je s visine od gotovo pet metara, nakon čega se odvezao u policiju i predao se.

Komentiraj