Ročište na kojem bi sudac istrage trebao odlučiti o istražnom zatvoru za osumnjičene da su nezakonitostima u stečajnim postupcima zaradili 27,5 milijuna kuna zakazano je na zagrebačkom Županijskom sudu u 10,30 sati.

Kada je u srijedu navečer izvještavao o pokretanju istrage protiv stečajnog upravitelja Pere Hrkaća, trgovačke sutkinje Vesne Malenice, troje njihovih suradnika i jedne tvrtke Uskok nije naveo za koje će osumnjičenike i zbog čega zatražiti istražni zatvor.

Uz sutkinju i Hrkaća koji je po tvrdnjama tužiteljstva sve osumnjičene povezao u “zajedničko djelovanje” u akciji su uhićeni i Hrkaćeva tajnica Tatjana Kušec, Miroslav Mitak i Josip Debić, dok se Milan Lučić osumnjičen za pomaganje u zlouporabama, po riječima njegova branitelja, nalazi u Austriji.

Osim zbog zločinačkog udruživanja Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkač bio stečajni upravitelj navodno su od 2008. do ove godine oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Komentiraj