Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević u emisiji Točka na tjedan televizije N1 objasnila je zašto je pokrenula internetsku stranicu za ocjenu rada službenika javnog sektora Ocijeni Me.

“Svakodnevna frustracija me natjerala da pokrenem stranicu”, kazala je Knežević te dodala da kao odvjetnica “svaki dan čekam satima po raznim hodnicima”.

“Zadovoljni smo rekacijama i odazivom građana koji napokon na jednom mjestu mogu napisati ono što ih tišti”, kazala je Knežević i dodala da su zadovoljni i oni službenici koji rade svoj posao jer je poznato da u mnogim službama “jedan tegli za njih pet”.

“Političari su očekivano reagirali – većina ih se pravi mrtva, neki su reagirali negativno, a na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su reagirali pozitivno. To je očekivano jer oni su stvorili taj sustav kojim građani nisu sretni”, kazala je Knežević. “Stranica nudi građanima mogućnost da mogu, ako nešto nije dobro, to mogu anonimno reći”, kazala je Knežević i dodala da je važnije što su građani shvatili da su službenici tu za njih.

Rekla je da ako vide da je neki službenik pod “napadom” mogu blokirati komentare o njemu. “Kada budu lokalni izbori planiram ugasiti stranicu 15 dana ranije jer ne želim da bude alat borbe među strankama”, kazala je Knežević.

Knežević kaže da su najviše problema imali s dobivanjem podataka o službenicima od Grada Zagreba. “Više od dva mjeseca je trajala prepiska sa Zagrebom i na razne načine su pokušali opstruirati taj proces”, kazala je i dodala da su na kraju gradovi u PDF formatu dostavili podatke pa su ih dugo morali razvrstavati.

Komentiraj