HINA/ Damir SENČAR

“Referendumska pitanja su promašena, čak neodgovorna”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je dao izjavu za javnost nakon svečane sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Plenković je komentirao jučerašnje izjave predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. “Jučer su u medije puštane izjave koje mi se čine neprimjerenima”, rekao je Plenković.

O postizanju nagodbe u Agrokoru kazao je: “Očekujem da svi daju svoj doprinos, razgovori su u tijeku, očekujem da se nagodba postigne u roku”, prenosi N1.

Komentirao je i rezultate Inicijative Narod odlučuje koja je danas objavila da je prikupljeno dovoljno potpisa za pokretanje referenduma o izmjenama izbornog sustava.

“Treba vidjeti jesu li pitanja za referendum u skladu s Ustavom. To je prije svega na Odboru za ustav. Takva vrsta pitanja, kojima se prava manjina smanjuju na referendumu, kompletno su promašena, čak neodgovorna”, poručio je.

Plenković je dodao kako, po njemu, svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom i ne vidi kako bi se o tome moglo odlučovati na referendumu. “Takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske je apsolutno neprihvatljivo”, rekao je Plenković i zaključio kako je to korak natrag za razinu prava postignutu u hrvatskoj demokraciji.

Komentiraj