Očekuje se odluka o sudbini Milana Kujundžića

Zbog afere s imovinom ministra Kujundžića tijekom vikenda održan je sastanak u Vladi, a iz Vlade su poručili da će sve u vezi toga biti jasnije početkom ovoga tjedna. Poručili su da će se u odlukama koje slijede voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

“Mislim da je ovo uteg prije svega premijeru, ne Vladi, nego predsjedniku Vlade. Ima unutarstranačke izbore 15. 3., a ima i predsjedanje EU i izborna je godina. Premijer mora neki potez povući”, kaže Kažimir Varda, prenosi Dnevnik.hr.

Da je na premijeru odgovornost kažu i iz HNS-a, a iz HSLS-a su postupke Kujundžića nazvali neprihvatljivim te ga pozvali na ostavku. “Ja ću poduprijeti odluku koju donese premijer, dakle, bude li on smatrao da ministar Kujundžić ostaje ja ću podržati, bude li smatrao drugačije podržat ću ga”, kaže Robert Jankovics.

U oporbi sumnjaju da se iza svega sad krije unutarstranački sukob u HDZ-u. “Nažalost njima je jedino to važno, stabilnost Vlade i HDZ-a, nisu im važni ni hrvatski pacijenti ni hrvatski liječnici ni medicinske sestre”, tvrdi Nikola Grmoja.

Već se spominje i tko bi mogao naslijediti ministra Kujundžića do kraja manadata. Po medijima se spominje da bi, kao najelegantnije rješenje, premijer mogao tu funkciju ponuditi ministrovu pomoćniku Viliju Berošu. Beroš je inače neurokirurg i sveučilišni profesor koji se spominjao i kao zamjena Kujundžiću u vrijeme rekonstrukcije Vlade.

Komentiraj