Žalac kaže kako luksuzni Mercedes pripada njenim roditeljima

Matija Habljak/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac komentirala je u Saboru informacije objavljene u Jutarnjem listu o luksuznom Mercedesu E klase, vrijednom barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, koji već dulje već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće, a nije naveden u njenoj imovinskoj kartici.

“Auto je od mojih roditelja. Ne razumijem čemu tolika prašina”, rekla je.

Kazala je da stoji u njenom dvorištu jer je njen brat doveo svoj auto kod roditelja pa ga oni nemaju gdje parkirati. “Auto su roditelji kupili prije dva mjeseca. Auto je rentan po ugovoru o najmu”, kazala je.

Posjetimo, luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a fotografi Jutarnjeg prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali taj automobil. Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, nov je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima su razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna.

Komentiraj