Domagoj Blažević

FOTO: Očaravajući interijer novootvorenog Restorana Conlemani Hotela Le Mėridien LAV Split

Hrvatska se odavno pozicionirala na svijetskoj gastro sceni pružajući svojim gostima razna zanimljiva iskustva.

Hotel Le Meridien LAV Split svojim novim Restoranom Conlemani odlučio je iskoračiti i svojim gostima ponuditi novi koncept.

Autohtoni talijanski ugođaj će se i nakon boravka u restoranu dugo pamtiti i rezultat je nastavka suradnje hotela s arhitektonskim studijem Nous Design iz Grada Londona. Arhitekt i dizajner Nir Gilad prostoru je, koji se sastoji od prostrane terase i unutrašnjeg dijela, svojim dizajnerskim intervencijama donio prepoznatljivi duh Italije.

Projekt preuređenja trajao je četiri mjeseca tijekom kojih je dizajner, pored nekoliko smjernica od strane hotela, imao potpunu slobodu prepustiti se kreativnom radu. Kompletan projekt restorana do samog otvorenja, razvijen je u manje od devet mjeseci. Pored Nous Design studija koje smo već spomenuli, u razvijanje projekta bile su uključene dvije londonske tvrtke – Planet Food & Beverage Consulting i Vision Hotel Asset Managment.

U restoranu, od kuhinje, posluge do dizajna i muzike, sve prati dodir talijanske kulture. Odlične pizze ili ukusna tjestenina te druga mediteranska hrana priprema se od najsvježijih namirnica…

Prošetajte šetnicom hotelske marine, posjetite novootvoreni Restoran Conlemani i otkrijte što Talijanima predstavlja La Dolce vita.

Komentiraj