Očaravajuće električne performanse: Mustang Mach-E GT

Ford je predstavio Mustang Mach-E GT koji ima posebno podešeni pogonski sklop uz MagneRide® ovjes, gume po mjeri i Untamed Plus, novi način rada kočenja

Potpuno električni pogonski sklop Mustang Mach-E GT kao podršku za novu razinu Fordove zabave u vožnji isporučuje do 487 KS i 860 Nm te ubrzanje od 0-100 km/h za 3,7 sekundi

Premium specifikacija uključuje ekskluzivni dizajn karoserije, opcije boja Cyber Orange i Grabber Blue, 20-inčne aluminijske naplatke, crvene kočione čeljusti i Ford Performance sjedala

 

Ford Mustang Mach-E GT – najuzbudljivija verzija i verzija koja je najviše usredotočena na vozača od svih potpuno novih, potpuno električnih Fordovih SUV-ova – sada je po prvi put dostupan u Europi.

Upogonjen većim okretnim momentom od bilo kojeg serijskog Fordovog cestovnog vozila ikad ponuđenog kupcima u Europi, Mustang Mach-E GT može ubrzati od 0-100 km/h za 3,7 sekundi – što ga čini Fordovim europskim petosjedom s najvećim ubrzanjem ikad.

Dvojni motor, pogon na sve kotače, električni baterijski pogon, napredni adaptivni ovjes MagneRide® i Brembo sustav kočenja visokih performansi zajedno stvaraju odziv i okretnost sportskog automobila. Mustang Mach-E GT također ima jedinstvenu kalibraciju pogonskog sklopa, koja uključuje veći udio okretnog momenta na stražnjim kotačima od ostalih inačica Mustanga Mach-E s pogonom na sve kotače, podržanu posebno razvijenim gumama koje ekstremni okretni moment mogu rasporediti na površinu ceste.

Uz to, novi način rada Untamed Plus osmišljen je da pomogne vozačima da uravnoteže izlaznu snagu na stazi radi dosljednosti vremena kruga – istovremeno prilagođavajući trakciju i kontrolu stabilnosti radi uzbudljivijeg iskustva vožnje tamo gdje to dopuštaju propisi i uvjeti.

Ford PROMO

Specifikacije po mjeri uključuju sportska sjedala Ford Performance, standardne 20-inčne aluminijske naplatke, ekskluzivne boje Grabber Blue i Cyber Orange i jedinstveni dizajn karoserije – što dodatno ističe elegantni i snažni dizajn vrhunskog SUV-a uz zadržavanje nepogrešivih potpisa najprodavanijeg svjetskog sportskog automobila.

“Mustang Mach-E GT pokazuje istinski potencijal potpuno električnih pogonskih sklopova za postizanje užitka u vožnji”, rekao je Geert van Noyen, menadžer za Dinamiku vozila u Ford of Europe. “Ovo je profinjeni SUV s pet sjedala vrhunskih specifikacija s ubrzanjem super-automobila i nultom emisijom ispušnih cijevi – kombinacija koja je bila samo u snovima kada sam prije 30 godina započeo svoju karijeru kao automobilski inženjer.”

Standardno opremljen baterijom od 97 kWh proširenog dometa, Mustang Mach-E GT također omogućuje ljubiteljima vožnje da prihvate čisto električnu vožnju sa samopouzdanjem, pružajući do 500 km WLTP voznog dometa između punjenja unatoč neviđenim performansama. Punjenje do 150 kW može dodati prosječno 99 km dometa vožnje za približno 10 minuta punjenja i napuniti od 10 do 80 posto kapaciteta baterije u približno 45 minuta.

Ubrzanje super-automobila, Mustang Mach-E GT s pet vrata i pet sjedala, ovog će vikenda u potpunosti pokazati na slavnom usponu na brdo na Goodwood Festival of Speed u West Sussexu, UK.

Ford PROMO

Ford zabavan za vožnju – elektrificiran

Mustang Mach-E GT pruža Fordovo najuzbudljivije potpuno električno serijsko iskustvo vožnje do sada. Standardni prilagodljivi ovjes MagneRide® posebno je prilagođen europskim cestama i očekivanjima vozača. Sustav elektronički kontrolira magnetoreološku tekućinu unutar prigušivača kako bi u stvarnom vremenu reagirao na promjenjive uvjete na cesti i kako bi mogao neprimjetno prilagoditi karakter vozila u skladu s odabranim načinom vožnje.

Specifikacije kočenja i guma također su jedinstvene za Mustang Mach-E GT. Ford je surađivao s Pirellijem na razvoju specijalne smjese guma i gaznog sloja profila 245/45 R20, posebno nadopunjujući dodatnu snagu, okretni moment i performanse pogona na sve kotače. Ugrađene na kotače širine 8 inča – 1 inč šire od standardnih kotača Mustanga Mach-E – jedinstvene gume pružaju iznimno prianjanje i bočnu stabilnost za upravljanje sportskim automobilima. Mustang Mach-E GT Brembo ventilirani prednji kočioni diskovi promjera 385 mm najveći su od svih Mustang Mach-E modela.

“Posebno razvijene gume apsolutno se zakače za tlo i kombiniraju se s ovjesom MagneRide® kako bi značajno smanjile kotrljanje karoserije”, rekao je Rob Iorio, voditelj inženjeringa vozila za Mustang Mach-E GT.

Dva AC motora pojedinačno pokreću Mustang Mach-E GT prednje i stražnje kotače, i u takvoj kombinaciji proizvedu do 487 KS snage i neviđenih 860 Nm okretnog momenta – gotovo 15 posto više okretnog momenta od ekskluzivnog Ford GT super-automobila visokih performansi.

Ford PROMO

Potpuno novi, uljno hlađeni, trajno magnetski, sinkroni, stražnji motor postiže najveći okretni moment za 0,5 sekunde, a prednji motor s pogonom na sve kotače neovisno pruža dodatnu snagu, okretni moment i trakciju na prednjim kotačima za neometano ubrzanje i povećanu sposobnost skretanja.

Pogonski sklop konfiguriran je za progresivno povećanje stražnje ravnoteže raspodjele okretnog momenta dok vozači prolaze kroz načine vožnje Whisper, Active i Untamed – prilagođavajući vozne osobine između simpatičnog SUV-a s prednjim pogonom i dinamičnog sportskog coupea sa stražnjim pogonom.

Mustang Mach-E GT vozači također imaju koristi od ekskluzivnog načina rada Untamed Plus. Uz izoštreno upravljanje, poboljšan odziv gasa, ukrućeni ovjes, simulirano prebacivanje u niži stupanj prijenosa i pojačani zvuk unutrašnjosti Untamed načina rada, značajka Untamed Plus kalibrira pogonski sklop za dosljednu isporuku snage i okretnog momenta u ponovljenim scenarijima na stazi koje iziskuju veliku potražnju za energijom. Postavka također prilagođava kontrolu vuče i stabilnosti kako bi ograničila intervenciju za ljubitelje vožnje na stazama, a zvuk pogonskog sklopa je pojačan tako da ga čujete čak i u mirovanju.

Ford PROMO

Jedinstvena specifikacija za krajnji ‘Watch Me’ izgled

Vrhunska standardna specifikacija poboljšava ekskluzivnu privlačnost Mustang Mach-E GT-a i pomaže kupcima da u potpunosti iskoriste usavršavanje potpuno električne vožnje.

Uz jedinstvene boje vanjštine Grabber Blue i Cyber Orange, novi model uvodi lukove kotača u boji karoserije, polikarbonatnu rešetku s 3D efektom u Dark Matter Grey boji te dodaje jedinstveni dizajn prednjeg odbojnika s otvorima za zrak i spojlerom.

Dostupni samo za Mustang Mach-E GT, 20-inčni aluminijski naplatci odlikuju se obrađenim prednjim dijelom s crnim džepovima visokog sjaja, a ostali vanjski detalji uključuju krov u boji Shadow Black, retrovizori na vratima u Pillar Black i kočione čeljusti u Colorado Red boji.

Unutar prostrane, ergonomske kabine, 15,5-inčni full HD zaslon osjetljiv na dodir podržava Fordovu sljedeću generaciju SYNC komunikacijskog i zabavnog sustava, koji zapravo uči iz ponašanja vozača.

Poboljšana sportska sjedala Ford Performance osmišljena su kao podrška tijekom energične vožnje, a izrađena su, kao i upravljač, od mekanog materijala sličnog koži. Značajke udobnosti uključuju zvučni sustav B&O s 10 zvučnika i hands-free tehnologiju vrata prtljažnika za pojednostavljeni pristup zadnjem prtljažniku od 402 litre, kao i opcijski panoramski stakleni krov.

Ford PROMO

Mustang Mach-E GT također ima standardne napredne tehnologije pomoći vozaču za vožnju bez napora, uključujući Inteligentni prilagodljivi tempomat sa Stop & Go funkcijom i centriranjem traka, Sustav za zadržavanje prometnog traka s pomoćnim sustavom za mrtvi kut, 9 Aktivnu pomoć pri parkiranju 2.0 9 i Sustav za pomoć pri sudaru s automatskim kočenjem u nuždi. 9

Kupce će podržati vodeća FordPass mreža za punjenje, pružajući besprijekoran, integrirani pristup punjenju diljem Europe – za potpunu mirnoću u pokretu.

„Predstavljanje Mustanga Mach-E bio je ogroman korak na našem putu do toga da do sredine 2026. godine nudimo samo potpuno električna ili plug-in hibridna putnička vozila sa sposobnošću nulte emisije, a prašina koja se digla oko toga bila je nevjerojatna, s uspjesima u prodaji i nagradama diljem Europe”, rekao je This Woelpern, generalni direktor za uvoz, Ford of Europe. “Mustang Mach-E GT potaknut će to uzbuđenje još više, uvodeći Fordovu stručnost u praktične automobile izuzetno zabavne za vožnju i SUV-ove u novu, potpuno električnu eru.”

Mustang Mach-E GT sada je dostupan za narudžbu s isporukama koje počinju kasnije ove godine.

Ford PROMO

Komentiraj