Očajna kućanica Felicity Huffman ranije puštena iz zatvora

Felicity Huffman, glumica poznata po ulozi u seriji „Očajne kućanice“ puštena je u petak na slobodu nakon što je odslužila 11 dana od 14-dnevne kazne zbog falsificiranja prijemnog testa svoje starije kćeri za sveučilište. Ona je priznala krivicu, a kaznu je odslužila u zatvoru u kalifornijskom gradu Diblinu.

Puštanje Felicity Huffman na slobodu bilo je predviđeno za nedjelju, ali zatvorska pravila dopuštaju puštanje na slobodu u petak ako kazna ističe u subotu ili nedjelju, izjavio je glasnogovornik zatvora. Ujedno, sutkinja Indira Talwani presudila je da Felicity Huffman mora platiti 30 tisuća dolara kazne, odraditi 250 sati društveno korisnog rada te će biti pod nadzorom slijedećih godinu dana.

Felicity Huffman priznala je da je platila 15 tisuća dolara Ricku Singeru kako bi ovaj  povećao broj bodova njezine kćeri na prijemnom ispitu. Na sudu, ona se u suzama ispričavala, tvrdeći kako se uspaničarila jer je mislila kako joj se kći neće upisati na željeni fakultet na kojem bi studirala glumu.

Ona nije jedini roditelj koji je kažnjen u toj velikoj aferi. Nakon nje, uslijedile su kazne za mnoge druge koje su išle u rasponu od uvjetne kazne pa do petomjesečnog zatvora.

Komentiraj