OBULJEN KORŽINEK U MOSTARU "Nastavak potpore HNK"

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek susrela se u ponedjeljak s predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem te u pratnji ravnatelja Ivana Vukoje posjetila zgradu Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, koja je u izgradnji, te najavila nastavak potpore za njezin dovršetak.
Kako je za Hinu izjavio Vukoja, zahvaljujući dosadašnjoj potpori Vlade uspjeli su realizirati 20-tak manjih projekata.
“Dio tih sredstava, bez kojih ne bismo mogli normalno raditi, iskoristili smo za nove predstave. Ta je potpora do sada bila iznimno kvalitetna i značajna”, rekao je Vukoja. Dodao je kako je na sastanku bilo riječi o nastavku potpore Vlade Republike Hrvatske za izgradnju zgrade HNK-a u Mostaru.
“Načelno se oko toga slažemo, samo se traži model kako bi Vlada RH bila jedan od financijera ovog cijelog projekta”, rekao je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u gradu na Neretvi. On je ministricu upoznao i s radom kazališnog ansambla.
“HNK trenutačno na repertoaru ima 14 predstava. Od tih 14 deset ih je sudjelovalo na raznim festivalima u BiH i okruženju, a pet nagrađeno s ukupno 13 nagrada”, dodao je Vukoja.
Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, tijekom susreta kojemu je, uz predsjednika Čovića i ministricu Obuljen Koržinek, nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, izražena je spremnost podržati “završetak izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru”.

Komentiraj