Obuljen Koržinek: “Trudit ćemo se novinarima osigurat siguran i dostojanstven rad”

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek poručila je nakon užeg kabineta Vlade kako se osjeća sigurno u Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanja novinara ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek komentirala je trenutačno zatvaraje Trga svetog Marka za novinare i građane.

“Mislim da smo svi otvoreni za izjave, konkretna rješenja i za vaš rad treba uzeti u obzir i vašu sigurnost i sigurnost svih drugih koji prolaze ovim prostorom. Svakako ćemo u dogovoru s novinarima naći način da se ne izgubi vaša mogućnost da postavljate pitanja, a da istovremeno budete u sigurnim uvjetima”, kazala je ministrica.

“Trudit ćemo se da nađemo način koji će vama omogućiti siguran i dostojanrstven rad, a mi ćemo biti na raspolaganju za izjave”, dodala je.

Osjeća li se sigurno? “Osjećam se sigurno, kao svatko od nas. Mislim da je Hrvatska sigurna zemlja, ovo su indicenti koji se uvijek mogu dogoditi.  Kao društvo svi imamo odgovornost da promviramo društvo koje će biti tolerantno, uvažavati druge. Osjećam se sigurno, ali naravno da svatko do nas treba doprinijeti tome da se svi osjećamo sigurno”, istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Komentiraj