Obuljen Koržinek: “Desnica je opravdala, a ljevica relativizirala napad na Vladu”

Imamo vrlo ozbiljan problem radikalizacije u društvu, i Vlada mu ozbiljno pristupa, za razliku od desnice, koja je napad na Vladu opravdavala, i ljevice, koja ga je relativizirala, izjavila je u emisiji Otvoreno HTV-a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Samo dan nakon napada, rekla je, iz Domovinskog pokreta došle su poruke kako je on posljedica nepovjerenja u institucije, a s lijevog spektra počeli su govoriti kako ne treba zatvarati Markov trg. “S jedne strane opravdavanje, s druge relativiziranje. Ovo nije situacija ni za jedno ni za drugo, nego za obziljno suočavanje svih nas s onim što je taj napad potaknulo, a to je očita radikalizacija”, kazala je Obuljen Koržinek.

Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta, ratni veteran iz Vukovara, nevosmisleno je osudio napad. “Osuđujem taj čin, koji je za svaku osudu. Ali, Plenković i Božinović imaju dio odgovornosti: što je ministar Božinović napravio nakon performansa s lubenicama Živog zida pred Vladom, premda mu je Plenković rekao da pojača sigurnost? Ništa”, kazao je Mlinarić. “Kako je moguće da je taj mladi čovjek došao pred Vladu s kalašnjikovom, a da ga nitko nije zaustavio?”, pitao je.

“Mladima poručujem: to ne radite, to je zlo. Vaša je borba glasanjem mijenjati politiku, a ako stranke nisu dobre, osnujte svoju, ali oružje ne uzimajte u ruke”, kazao je Mlinarić, na što je Obuljen Koržinek kazala kako joj je drago što nedvosmisleno osuđuje napad, ali da njegovi stranački kolege nisu podjednako govorili proteklih dana.

“Moji kolege osudili su to kao što sam osudio i ja. U Vukovaru sam pred kamerama rekao da je tom mladiću stric poginuo u Vukovaru, i da ga se sada srami ako ga gleda”, kazao je Mlinarić.

Komentiraj