Obrat u aferi Dnevnice: Umjesto presude Sud tražio novo vještačenje potpisa

U utorak je došlo do obrata na suđenju bivšem predstojniku Ureda premijera Tomislavu Sauchi i bivšoj tajnici iz Vlade RH Sandri Zeljko. Iako se očekivalo da će suđenje uskoro biti završeno, u utorak je Sudsko vijeće zatražilo ovo vještačenje potpisa na spornim putnim nalozima preko kojih su, sumnja se, Saucha i Zeljko izvukli oko 900.000 kuna, piše -s.

Vještačenje bi trebao provesti Centar za kriminalistička vještačenja Ministarstva unutarnjih poslova RH. Prema nalogu suda moraju utvrditi je li Saucha skriptor potpisa savjetnika i ostalih ljudi u čije ime su podizane dnevnice jer su navodno službeno putovali.

Ovo novo vještačenje Sud je zatražio iako su ranije vještaci već svjedočili da je vrlo vjerojatno upravo Saucha potpisivao sporne putne naloge, no nisu pri tome isključili ni verziju prema kojoj je potpise na njima krivotvorila Sandra Zeljko.

Odvjetnik Tomislava Sauche Darko Maržić u nekoliko je navrata istaknuo kako njegov klijent nije potpisivao sporne putne naloge jer su parafi gotovo svi isti, a upravo to, smatra, ukazuje da ih je netko sve redom krivotvorio.

Komentiraj