Obrat: HZJZ poništio odluku da Hebrangova tvrtka nabavlja igle i šprice

Nakon što je Telegram u četvrtak objavio da Hrvatski zavod za javno zdravstvo nabavlja gotovo 9 milijuna igala i šprica za cijepljenje protiv COVIDA-19 od tvrtke Kormedix d.o.o. u suvlasništvu HDZ-ovog Andrije Hebranga došlo je do pravog obrata.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, naime, na svom je elektroničkom oglasniku objavilo da je spomenuti natječaj – poništen.

Odluku je potpisao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. U njoj se navodi da su obvezni poništiti taj postupak javne nabave’ jer je Kormedix odbio potpisati ugovor. Kao razlog su naveli da ipak ne mogu nabaviti traženu medicinsku opremu za masovno cijepljenje građana.

“S obzirom na okolnost da je odabrani ponuditelj KORMEDIX d.o.o. odbio potpisati Ugovor o nabavi zbog nemogućnosti realizacije istog te uslijed činjenice da je odabrani Ponuditelj ujedno i jedini dostavio ponudu, Javni naručitelj je obvezan poništiti postupak javne nabave”, stoji u odluci HZJZ-a o poništenju natječaja.

HZJZ se oglasio o poslovima koje su dali Bianci Matković i Andriji Hebrangu: “Sve je bilo transparentno”

Hrvatski zavod za javno zdravstvo također navodi i da su ‘proveli otvoreni postupak javne nabave za nabavu igala i šprica za potrebe cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te odabrali tvrtku KORMEDIX, sukladno kriteriju za odabir ponude — ekonomski najpovoljnija ponuda uz primjenu metodologije ocjene ENP-a, relativnog modela ocjena ponuda’.

“Prilikom pregleda i ocjene ponuda Naručitelj je uvidom u ponudu drugog prethodno navedenog ponuditelja (KORMEDIX d.o.o.) ustanovio kako ne postoji razlog ili pak razlozi za odbijanje ponude, ne postoje osnove za isključenje gospodarskog subjekta, kao i da ponuditelj ispunjava tražene kriterije za odabir gospodarskog subjekta (sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti) te je sama dostavljena ponuda cjelovita i potpuna. Po izvršnosti odluke o odabiru Javni naručitelj je dostavio Odabranom ponuditelju KORMEDIX d.o.o. predmetni Ugovor na potpis. S obzirom na okolnost da je odabrani ponuditelj KORMEDIX odbio potpisati Ugovor o nabavi zbog nemogućnosti realizacije istog te uslijed činjenice da je odabrani Ponuditelj ujedno i jedini dostavio ponudu, Javni naručitelj je obvezan poništiti postupak javne nabave”, pišu dalje u obrazloženju i poništenju natječaja.

Država je šprice i igle za masovno cijepljenje protiv Covida-19 kupila od HDZ-ovca Andrije Hebranga

Komentiraj