OBRAT : DORH traži zatvor za Horvatinčića

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku želi Tomislava Horvatinčića vidjeti u zatvoru. DORH je, naime, podnio žalbu zbog bitne povrede odrebi kaznenog postupka, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i zbog odluke o kazni i sigurnosnoj mjeri, javlja dnevnik.hr.

U nepravomoćnoj presudi zagrebački poduzetnik osuđen je uvjetno na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, na rok kušnje u trajanju od tri godine zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Za obranu očekivan potez tužiteljstva.

“To je obrana očekivala. To je očekivao i okrivljenik, a moram reći da i obrana je u međuvremena zajedno sa sva tri branitelja podnijela žalbu protiv prvostupanjske presude”, rekao je Veljko Miljević, Horvatinčićev odvjetnik.

Obrana vjeruje kako elementi za oslobađanje od krivnje postoje

“Jer se radi o privremenoj duševnoj poremećenosti u vrijeme izvršenja kaznenog djela, a onda je to razlog isključenja ubrojivosti”, rekao je Miljević.

Podsjetimo, Horvatinčić je optužen da je 16. kolovoza 2012. ostavio plovilo bez nadzora, uključio autopilot te se pri punoj brzini sudario s jedrilicom talijanskog bračnog para te potom pobjegao. Od siline udara par je na mjestu preminuo.

Sporna je i činjenica što odmah nije pozvao policiju, već je prvo kontaktirao prijatelje i odvjetnika.  Obrana se pravdala činjenicom što je promijenjen pozivni broj policije. Izrazio je žaljenje, ponudio pomoć djeci poginulih. Sin bračnog para sve je opovrgavao. Ubrzo je uslijedio obrat. Djeca su tvrdila da je od njih tražio 200.000 eura za popravak svog broda.

Pravosudna trakavica trajala je gotovo četiri godine, mijenjana su vještačenja, a ključni je svjedok svoj iskaz promijenio tvrdeći kako je loše preveden

Komentiraj