OBRANILI NASLOV PRVAKA Košarkaši Cedevite pobijedili Cibonu u četvrtoj utakmici finala

Slavko Midzor/PIXSELL

[quote_box_center]

  • Uvertira u dvoboj bio je svečani oproštaj Davora Kusa koji je odlučio zaključiti bogatu igračku karijeru, čiji je najveći dio proveo u Ciboni
  • Vraćali su se domaći u nekoliko navrata do pet poena zaostatka, ali igrači u crvenim dresovima ni tada nisu izgubili kontrolu nad događajima na parketu i zasluženo su drugu godinu zaredom osvojili dvostruku krunu

[/quote_box_center]

Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu sa 79-73 (46-38) u četvrtoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske i s 3-1 obranili prošlogodišnji premijerni naslov.

Uvertira u dvoboj bio je svečani oproštaj Davora Kusa koji je odlučio zaključiti bogatu igračku karijeru, čiji je najveći dio proveo u Ciboni. U jedanaest sezona skupio je 609 nastupa u Ciboninom dresu pa je od predsjednika kluba Ace Petrovića na dar dobio upravo plavu majicu s brojem 609 i umjetničku sliku.

Kus je za oproštaj poželio sa suigračima odvesti finalnu seriju i do pete utakmice, ali mu je ta želja ostala neispunjena. Cibona nije uspjela spojiti dvije sjajne utakmice pa je Cedevita uspjela pobjedom u Draženovom domu obraniti prošlogodišnji naslov prvaka.

U prvom poluvremenu momčadi su se igrale na bljeskove, a Cedevitina je prednost bila odličan vanjski šut koji ih je iznevjerio u trećoj utakmici. Igrači Veljka Mršića pogodili su 8 trica iz 13 pokušaja. Pilepić je pogodio tri, a Ukić i Gordić po dvije trice koje su bile pokretač dobrih napadačkih razdoblja aktualnih prvaka.

Žestoka borba

Cibona se u dva navrata morala vraćati s više od 10 poena zaostatka u drugoj četvrtini, što je bilo bitno teže činiti bez pravog vanjskog šuta. Trice su domaći gađali 2-9, a jedini je precizan bio Ilievski. Filip Krušlin, junak pobjede u trećoj utakmici, u četvrtoj je utakmici ostao bez poena.

Vraćali su se domaći u nekoliko navrata do pet poena zaostatka, ali igrači u crvenim dresovima ni tada nisu izgubili kontrolu nad događajima na parketu i zasluženo su drugu godinu zaredom osvojili dvostruku krunu.

Gordić sa 17 i Pilepić sa 14 poena bili su najbolji strijelci Cedevite, a po 12 koševa ubacili su Ukić, Barać i Bilan.

Rozić sa 18 koševa, Jagodić-Kuridža sa 16, Žižić s 13 i Ilievski s 12 poena bili su najbolji strijelci Cibone, ali im je nedostajao još jedan raspoloženi suigrač u pokušaju da izbore odluku o prvaku u petoj utakmici.

 

Komentiraj

Source:V.T./HINA