Goran Stanzl/PIXSELL

OBRANILI KRUNU Braća Sinković: Naše veslanje je reklo sve

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu, te su tako obranili naslov osvojen lani u Amsterdamu.

“Uvijek je nakon ovako iscrpljujućih utrka teško pronaći prave riječi, ali vjerujemo da je naše veslanje reklo sve i da je zlato zasluženo u našim rukama. Osjećaj je uistinu savršen. Biti na krovu svijeta zapravo je potvrda vašeg rada i odricanja i svega onoga za što živite tih šest i nešto minuta. Tijekom cijele utrke smo bili sigurni u sebe i kontrolirali smo situaciju. Iako smo bili favoriti sve posade su odlične i velika konkurencija koju nikada nismo i nećemo podcijeniti, oni su nas i gurali do zlata i zapravo njihovi dobri rezultati su i nama motiv da budemo još bolji.“ rekao je Martin iza utrke.

  • Ovo je šesto veliko natjecanje u nizu na kojem su braća Sinković osvojila zlatnu medalju, a u posljednjih 14 mjeseci na svakoj utrci na kojoj su se pojavili kroz cilj su prolazili prvi s visoko uzdignutim rukama. Na prošlogodišnjem SP u Amsterdamu Sinkovići su uz pobjedu ostvarili i novi svjetski rekord za dvojce na pariće postavši prva posada koja je veslala brže od šest minuta (5:59.72 u polufinalu).

Samim prolaskom u finale, Martin i Valent Sinković, osigurali su i nastup na Olimpijskim igrama u Riu 2016. “Najvažnije je ići korak po korak! Nakon ovog Svjetskog prvenstva i još jednog zlata možemo početi s pripremom i razmišljanjem o Riu! Jako smo ponosni na ostvarene rezultate i ne mislimo stati na ovome, puno je toga još pred nama,” dodao je Valent Sinković.

Nakon još jednog velikog uspjeha braća Sinković odlaze na zasluženi odmor na kojem će vratiti snagu nakon iscrpljujućih priprema i ovogodišnjih natjecanja. Ipak vrlo brzo kreću s novim pripremnim razdobljem kako bi lovili formu i spremni dočekali sva iskušenja u 2016., sa samo jednim ciljem da vrhunac bude na najvažnijem sportskom natjecanju, Olimpijskim igrama u Riju.

Komentiraj