Obožavatelji se i danas opraštaju od Balaševića: Peristilom odjekuju Đoletove pjesme, okupljanje i na stanici u Puli

Brojni se gradovi opraštaju od Đorđa Balaševića, koji je preminuo u petak u 67. godini života.

Zagrepčani su u Ilici ispred Name u petak zapalili svijeće i ostavili natpis ‘Bećarac’ na ćirilici – koji se odnosi na stig iz pjesme ‘Stih na asfaltu’ koju je Balašević objavio 2000. goidne. “Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom. Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif, al’ bi neko znao da sam tu. Cipelice jedne bele zastale bi i prevele”, riječi su te Balaševićeve pjesme.

Na novosadskom Trgu slobode, u njegovom rodnom gradu, stotine građana u petak se pjesmom i paljenjem svijeća oprostilo od Đoleta. Na gradskim institucijama u Novom Sadu zastave su spustili na pola koplja.

Od omiljenog pjevača Zagrepčani se opraštaju i danas. Pale svijeće na početku ulice Frane Petrića. Također, na Facebooku se organizira posljednji pozdrav Đorđu Balaševiću. Bit će danas, ispred zagrebačke Arene (ulaz A) u 20 sati. Oproštaj od njega bit će na način na koji je i živio – kroz glazbu.

U 16 sati počelo je i okupljanje na splitskom Peristilu. Građani su se okupili kako bi pokazali koliko im je Balašević značio. Palili su lampione, pjevali Balaševićeve pjesme, pljeskali. Večeras se okupljaju i na željezničkoj postaji u Puli.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Komentiraj