Patrik Macek/PIXSELL

OBNOVA STUDENTSKIH DOMOVA: Studenti se počeli useljavati a dočekali ih radnici i gradilište

Poslije nekoliko mjeseci obnove studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje u Zagrebu, studenti su se danas počeli useljavati. Jedna studentica se javila i tvrdi kako studenti napuštaju stanove u kojima su bili i dolaze u sobe koje nisu gotove, toliko da dobivaju zamjenske sobe, koje također nisu gotove. Upozorava i kako zbog nepravedne raspodjele soba dolazi i do porasta prodaje soba na crnom tržištu, piše portal Index.

“Nakon početnih problema oko preuređenja studentskih domova ipak započinje renoviranje i dopušta se useljavanje studenata u nove domove od 4.1.2016. godine. Nekoliko tjedana prije useljenja znatno se povisuju cijene svih smještaja (i onih koji nisu obnovljeni), bez obrazloženja i argumenata. SC ZG nakon toga ignorira prozivanje i upozoravanje od strane Studentskog Zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji poziva Studentski centar na odgovornost. Zatim, SC ZG ne omogućuje studentima koji su bili useljeni u stare sobe (jer su ostvarili najviše bodova na prvom natječaju) da rezerviraju nove sobe. Uslijed nepravedne raspodjele soba, dolazi do porasta prodaje soba na crnom tržištu. Napokon, 4. siječnja studenti dolaze useliti u sobe koje su rezervirali putem interneta. Napuštaju stanove u kojima su bili i dolaze u sobe koje nisu gotove, toliko da dobivaju zamjenske sobe, koje također nisu gotove. Dočekale su ih prljave sobe bez tople vode, tuševa, namještaja, krevetnina, interneta”, požalila se studentica Martina M. Indexu.

Požalila se kako su je, dok se useljavala, u sobi dočekali radnici. Svoje nezadovoljstvo su studenti iskazali i na Facebook-u. a pokrenuta je i peticija za neplaćanje prvog mjeseca stanarine.

“U svim “useljivim” paviljonima nedostaju frižideri, deke, popluni, jastuci, zastor za tuš, a u nekima i vješalice za jakne. To bi sve trebalo stići u sobe nekad tijekom dana/tjedna. Također u mom paviljonu (četvorka) nema tople vode, i navodno ni neće još danas. Tako su rekli majstori. Ne znam kakva je situacija s ostalima. Sumnjam da je drukčije”, napisao je u grupi “Ekipa s Cvjetnog” jedan od studenata.
Iz Studentskog centra poručuju kako su svjesni situacije te da bi radovi uskoro trebali biti privedeni kraju.

“Na Cvjetnom se kasni s radovima možda par dana. Sve sobe su je jednokrevetne i dvokrevetne s vlastitim sanitarnim čvorom. Zahtjevniji građevinski radovi doveli su do kašnjenja u tri ili četiri paviljona, ali vjerujem da će kroz desetak dana sve biti gotovo”, rekla je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja Studentskog centra za smještaj.

Komentiraj