Obnavlja se klinika za ženske bolesti i porode. Neke usluge privremeno sele u bolnice

U Klinici za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb pokrenut je postupak obnove nakon potresa pa će se od studenoga dio zdravstvenih usluga obavljati u KBC-u Sestre Milosrdnice, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh ili u KB Merkur.

 

U Klinici za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb kreću radovi na obnovi oštećenja nastalih nakon potresa zbog čega je potrebno reorganizirati dio djelatnosti ginekologije i opstetricije, odnosno postupke medicinski potpomognute oplodnje, priopćio je KBC Zagreb.

Svi postupci potpomognute oplodnje planirani za listopad ove godine bit će dovršeni u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb.

Parovima koji su dobili termine nakon listopada ove godine bit će osiguran nastavak liječenja u KBC-u Sestre Milosrdnice, u KB Sveti Duh ili u KB Merkur, ustanovama koje će, u skladu sa Zakonom o medicinski potpomognutoj oplodnji, preuzeti postupke Klinike za ženske bolesti i porode.

Parovima koji imaju kriopohranjene zametke osigurat će se izvođenje embriotransfera bez odgode, a liječnici, embriolozi i ostali zdravstveni radnici Zavoda za humanu reprodukciju KBC-a Zagreb i dalje će biti na raspolaganju pacijentima.

Poliklinika Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb za obradu neplodnosti i dalje nastavlja s radom prema planiranim narudžbama.

Komentiraj