U Knin su na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja pristigli brojni hrvatski dužnosnici koji su redom isticali da su to dani ponosa i slave za cijelu Hrvatsku.

Ministar branitelja Tomislav Medved rekao je da se današnji dan obilježava ponosno i veličanstveno te da očekuje veliki broj branitelja i građana, u zajedništvu i jedinstvu.

“Tu smo kao i prije 21 godinu, kada smo jedinstveno branili svoju domovinu. Jednako tako danas, sa istom snagom i zajedništvom, gradimo Hrvatsku da bude prosperitetna i ugodna za život”, kazao je ministar Medved.

Na novinarski upit da komentira brigu prema braniteljima ocijenio je da dugi niz godina postoji neodgovarajući odnos prema braniteljima i Domovinskom ratu.

“Najpotrebnije je riješiti sva statusna i materijalna pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Mi već četiri mjeseca radimo na sadržaju jedinstvenog Zakona o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata”, kazao je Medved te dodao da će se tim jednim zakonom regulirati sva njihova prava.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić rekao je da je u Kninu redovito, a ne samo na današnji dan. U Knin je dolazio još kao župan, te danas kao ministar.

“Ovo su stvarno dani ponosa i slave za cijelu Hrvatsku. Na današnji dan svatko mora biti ovdje, sa ovim ljudima, braniteljima, generalima, zapovjednicima, policijom i civilima. S bilo kim tko je dao minimum za oslobođenje, ne samo Knina, već cijele Hrvatske”, rekao je Tolušić.

U Knin od ranog jutra pristižu kolone građana iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva. Organizirano stižu autobusi sa područja Dalmacije, Slavonije, Istre i Kvarnera, Zagorja. Tu su i hrvatski iseljenici iz Australije, Njemačke, Austrije i mnogih drugih država u kojima žive iseljeni Hrvati. Puno je nacionalnog naboja. Ljudi kupuju zastave i majice s oznakama Oluje, pjevaju se pjesme. Po policijskim procjenama danas bi se u Kninu trebalo okupiti 100 tisuća ljudi. Na trgu su već rano jutros uz Tolušića i Medveda viđeni Josip Đakić iz Hvidre, te general zbora Josip Lucić i Davor Domazet Lošo.

Na središnjem gradskom trgu, gdje će državni dužnosnici nakon obilaska tvrđave zapaliti svijeće i položiti vijence, posjetitelje jutros zabavljaju Slavonski bećari.

Komentiraj