OBLJETNICA OLUJE Josipović: Zgrožen sam zlouporabom proslave Dana pobjede

FaH

Bivši predsjednik Republike, predsjednik stranke “Naprijed Hrvatska!” Ivo Josipović izrazio je u petak “zgražanje nad zlouporabom proslave” Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ističući kako su ustaški pozdravi i pjesme govor mržnje i pljuvanje po europskoj Hrvatskoj i Domovinskom ratu, a ocijenio je i da je predsjednica Republike održala stranački govor u funkciji predizborne kampanje.

Osobno i u ime stranke „Naprijed Hrvatska!“ izražavam zgražanje nad zlouporabom proslave
Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koju smo danas vidjeli u
Kninu. Ustaški pozdravi i pjesme govor su mržnje i pljuvanje po europskoj Hrvatskoj, Domovinskom ratu i Ustavu naše domovine, navodi se u Josipovićevu priopćenju.

“Skandalozni su govori, onaj predstavnika veterana te stranački govor gospođe predsjednice Republike Grabar Kitarović u funkciji predizborne kampanje. Umjesto iskazivanja zajedništva, ponosa zbog pobjede, mirotvorstva te afirmacije ustavnih i europskih vrijednosti, svjedočili smo huškaškim govorima i strančarenju predsjednice.”

Ističe da je iz godine u godinu na kninskoj proslavi sve više ekstremizma i ustašofilije. “Najgore, nitko od dužnosnika nije se ogradio od ustašluka, policija je nijemo gledala isticanje ustaških simbola, pjevanje ustaških pjesama i spaljivanje zastave Republike Srbije te druge primitivne ispade”, kaže se u priopćenju.

“Pozivamo sve političke faktore da stanu na kraj ustašizaciji proslave naše slobode, da osiguraju kažnjavanje odgovornih za vrijeđanje Domovinskog rata te da u buduće proslavu organiziraju na dostojan i dostojanstven način,” kaže se u priopćenju.

Komentiraj