FaH

OBLJETNICA OLUJE: Čelnici izvršne vlasti osudili incidente u Kninu

Predstavnici hrvatske izvršne vlasti osudili su u petak navečer incidente koji su se dogodili u Kninu nakon službene proslave 21. obljetnice oslobodilačke akcije Oluje, kad je skupina građana uzvikivala ustaški pozdrav i pjevala ustaške pjesme, a zapaljena je i zastava Republike Srbije.

„Iskreno nisam to vidio, a ako toga ima slažem se da nije primjereno“, rekao je potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov.

Hrvatska neovisnost i domovina mogu se slaviti na lijep način, poručio je Petrov, prenosi Nova TV.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ističe da ima i neodgovornih pojedinaca koji na proslavu dolaze sa nepriličnim obilježjima. „Ustaško znakovlje  2016. godine nigdje nije dobrodošlo“, rekao je ministar.

I ratni general Damir Krstičević osuđuje incidente. „Sve to je neprimjereno, to nam ne treba. Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, bilo smo dostojanstveni u pobjedi, mislim da danas trebamo biti dostojanstveni i u slavlju“, rekao je Krstičević za HRT.

Skupina muškaraca, mahom u crnim majicama, u petak je nakratko blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima “Juru i Bobana” i uzvikujući ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji. Neki su dizali i ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao “Za dom”, a ostali odgovarali “Spremni”. Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

Neki su mediji objavili snimke muškaraca kako pale zastavu Republike Srbije.

Komentiraj